Bu gün çok güzel bir gün

   Sabah kalktım kar yağıyor.Karın hep yaptığı gibi Ankara' yı dağıtacağı bir gün olacak belli.Dışarı çıkar çıkmaz ortalığın nasıl karıştığını anlıyorum.Merdivenleri nefes nefese çıkıyoruz.Cadde ana baba günü.
   Ankara eskiden böyle olmazdı.Kargaşa olurdu da ,böyle hunharca hareketlerle insanların birbirini kırması olmazdı.Öndeki aracın sürücüsünü sizle aynı zekada biri olarak görürdü çoğu kimse,herkesi aptal  değil.
İnsanlar bir sevecenlik taşırlardı.Yanlarında,ceplerinde bol miktarda hoşgörü vardı.Hep bolca dağıtırlardı.
Ufak tefek hatalar görülmezdi.Beyefendiler,hanım efendiler çoğunluktaydı.Çocukluğumuzda kızak yoktu.Merdivene binerdik.Ailecek kayardık merdivenle.Kar yağdığı zaman büyüklerde çocuklaşırdı.Evde durmazdı kimse.
  Yüksek yerlere araçlar çıkamazdı.Kızılay'dan,Ulus'tan, işyerlerinden,okuldan herkes yürürdü evlere.
Yürürken çoğu kez bir şarkı,bir türkü mırıldanırlardı.İçlerinden söylediklerini sanırlardı ama siz duyardınız yanlarından geçerken.Sizin mırıltınızı karıştırdıkları için kızararak hızlanırdınız.Sizde içinizden söylemiyormuydunuz?
   Ne söylüyordunuz? Hatırladınız mı? Hatırladınız...Hatırladınız..
   Şimdi o  mırıldandığınız türkü ,şarkı,fısıltı her neyse onu alın yanınıza efendiliğinizi ,hanımefendiliğinizi  geçiriverin sırtınıza(dikkat edin üşümeyin) yola düşün.
    Eğer hala hatırlayamadıysanız hala o mırıltıyı benden size bir öneri:
   KARDA YÜRÜMEK ÇOK ZORDUR ,BAK GELİRSEN AŞK BUDUR....
   Yazan:Küçük Prens Aydın

Yorumlar

Popüler Yayınlar